Dobrý den,
předem se omlouvám, moc zkušeností s programem The Bat nemám. Nicméně měl bych dotaz ohledně nastavení stahování emailů do určité složky. Mám složku MAIL na ploše a chci aby se tam stahovali emaily, řekněme každý den v 9. Co jsem zjistil tam se to dá nastavit jako zalohování, při kterém vznikne soubor o velikosti např. 10 MB. Dá se nějak nastavit, aby se to stahovalo jako jednotlivé emaily. Tudíž, aby každá zpráva bylo jako jeden soubor??
přiznám se, že mi není úplně jasné, čeho byste chtěl dosáhnout... mluvíte-li o funkci zálohování, tak ta vždy vytvoří jen jediný soubor-zálohu (cokoliv jiného by bylo nepraktické). Pokud byste chtěl automaticky exportovat doručené zprávy jednu po druhé do zvolené složky, podívejte se do české nápovědy (ke stažení v PDF v sekci STAŽENÍ) na kapitolu 18.4 Export zpráv - postup asi nebude úplně triviální, ale domnívám se, že byste s pomocí příkazu /EXPORT mohl požadovaného dosáhnout.
S pozdravem,
Radek Vondráček
JIMAZ prodej sw s.r.o.
přesně tak, potřebuji stáhnout do složky emaily jako jednotlivé soubory. To by se dalo pomocí toho EXPORT. Mám tedy otázku když sestavím ten příkaz kam ho potom v The BAT! zadám?
Příkaz zadáte na příkazové řádce (Start > Programy > Příslušenství > Příkazový řádek), resp. ho zapíšete do souboru s příponou .BAT (BAT nikoliv od The Bat, ale od BATch - "dávka (příkazů)"), který pak budete spouštět.
Za předpokladu, že máte správně hodnoty parametrů (čímž si nejsem jistý, protože nevím, jak máte v TB nadefinovaného uživatele a složky), musíte spouštět příkaz:
"C:\Program Files\The Bat!\thebat.exe" /EXPORTU=....... atd.
Případně začátek upravit podle toho, kde máte The Bat! nainstalovaný.
/EXPORT je parametr uváděný při spuštění samotného The Batu!, ne samostatný příkaz.
děkuji moc za rady, vše už funguje tak jak má . Zprávy se mi stahují jedním kliknutím každá zvlášť . Jen jedna taková technická stahují se s nazvem 00001,00002, atd. Dá se nastavit aby se stahovala s názvem předmětu emailu??
Ne, to možné není - vytvářet z předmětů zpráv unikátní názvy souborů by bylo z řady důvodů příliš komplikované (stejně bychom skončili zase u číslování zpráv se stejným předmětem...).