Sorry, že nepoznám odpovede na tieto 3 otázky, tiež by ma zaujímali, lebo aj u mňa je väčšina tých defaultne vytvorených IMAP-ových priečinkov prázdna a len tam zbytočne zavadzajú. Zároveň sa (zatiaľ) neodvážim ich vymazať alebo inak s nimi baštrngovať, aby sa niečo nepokazilo.
Píšem sem ale hlavne preto, lebo určite neodporúčam prechod, či skôr návrat na POP3. Považujem správu pošty cez protokol POP3 za nevhodný spôsob práce s elektronickou poštou v roku 2013, písali sme si o tom v susedných vláknach v tomto fóre.
POP3 je vhodný len vtedy, keď niekto dodnes s elektronickou poštou pracuje v štýle 90. rokov: teda že ju otvára iba a jedine, vždy na tom istom jednom počítači. To sa mi ale v dnešnej ére smartfónov a tabletov nechce veriť, že by niekto robil. V okamihu, keď človek kontroluje emaily na viac ako 1 počítači/zariadení, stáva sa protokol POP3 neskutočne otravný a neefektívny, oberá človeka o čas. Jediné, čo má zmysel, je IMAP.
K tomu vkladaniu plaintextu: stačí neodosielať emaily v ohavnom HTML a je to vybavené automaticky.

Ja sa snažím podľa možnosti všetky emaily písať v plain-texte, v skvelom plain-textovom editore Bata, čiže v MicroEde. Keď už treba výnimočne odoslať email v HTML a vložiť doň niečo v plain-texte, robím to tak, že si najprv spustím prázdnu stránku v plain-textovom editore vo Windows (u mňa EditPlus), vložím ten formátovaný text najprv tam a až odtiaľ ho skopírujem do Netopiera -- "zastávkou" v plaintextovom editore sa formátovanie úspešne odstráni, ale je to nepríjemná okľuka pre toho, kto takéto operácie musí robiť často. Vo Worde sa na túto vec dá nastaviť klávesová skratka a tiež by ma zaujímalo, či Netopier neponúka podobnú možnosť.